Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Μετράει αντίστροφα


Δύο ξεχωριστές συναντήσεις με τον Αντρέι Κράβαρικ και τον Αντερς Κρίστιανσον είχε χθες το βράδυ αντιπροσωπεία της διοίκησης του Ηρακλή σε μια προσπάθεια να κατεβάσει τους τόνους και να ρίξει... γέφυρες, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος του μήνα.

Ο Κράβαρικ παρουσίασε στους παράγοντες του Ηρακλή το πλάνο δράσης της πρότασής του, αλλά τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλει και να μειώσει τον προπονητή του Αντερς Κρίστιανσον και, πολύ περισσότερο, τη διοίκηση του Ηρακλή. Ηταν φανερό πως υπήρξε πλήρης διάσταση απόψεων του Κράβαρικ ειδικά με τον Νίκο Αρταβάνη και τον Τάσο Αδαμίδη, αλλά ζήτησαν από τον διεθνή διαγώνιο να μην οξυνθούν άλλο τα πνεύματα, διότι τα μηνύματα που έρχονται από χορηγούς και υποστηρικτές είναι αρνητικά, καθώς όλοι έχουν απογοητευτεί από το κακό κλίμα που δημιουργήθηκε. Ολοι συμφώνησαν να υπάρξει ηρεμία σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για να μη ζημιωθεί ο σύλλογος. Επίσης, ξεκαθάρισαν στον Κράβαρικ πως με ένα «ναι» και με ένα «όχι» δεν λύνονται τα προβλήματα και συμφώνησαν να υπάρξουν νέες συναντήσεις το προσεχές διάστημα.

Τα ίδια του χρόνου
Με τον Κρίστιανσον δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Σουηδός τεχνικός έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει στον Ηρακλή. Θα φύγει σήμερα για την πατρίδα του και συμφώνησε με τη διοίκηση να γίνει νέα συνάντηση μετά την απόφαση της FIVB για τους ξένους στις 11 Μαΐου. Ο Σουηδός τεχνικός εξέφρασε την απογοήτευσή του για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, αλλά και το φόβο του μήπως συνεχιστούν η κριτική και η αμφισβήτηση από την πλευρά Κράβαρικ και τη νέα περίοδο. Είναι φανερό πως ο Σουηδός έχει «παγώσει» μετά τα τελευταία γεγονότα και μετράει αντίστροφα στον Ηρακλή, όμως έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Ισως πολλά να εξαρτηθούν από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές και για το εάν θα δεσμευτεί απέναντί του για ήρεμο κλίμα και αλλαγές.

Ακραίος ο τρίτος ξένος
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Κολομβίας Κάρλος Γκριζάλες ήρθε χθες στην Ελλάδα για διακοπές και θα συναντηθεί με τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ο οποίος έχει κλειστό διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Με δεδομένη και την παραμονή του Ντάντε ο Παναθηναϊκός θα περιμένει την απόφαση της FIVB στις 11 Μαΐου για να κλείσει τρίτο, που σίγουρα θα είναι ακραίος, ενώ εάν υπάρξει περιθώριο για τέταρτο ξένο θα είναι πασαδόρος. Τα πάντα θα «παγώσουν» για μια εβδομάδα και για αυτό και ο Κώστας Προύσαλης απέφυγε να ανανεώσει προς το παρόν στον Αρη, αφού είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να γυρίσει βασικός στον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: