Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Αυτοί τον αλλάζουν!

Με βάση τις αλλαγές που έγιναν φέτος στο ρόστερ μας θα είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτήν που γνωρίσαμε πέρσι. Συγκεκριμένα, μεταγράφηκαν κατά την περίοδο που διανύουμε δέκα ποδοσφαιριστές, προκειμένου να καλυφτούν τα όποια κενά που άφησαν πίσω τους αυτοί που αποχώρησαν. Ας δούμε, όμως αναλυτικά, ποιος αντικατέστησε ποιον.

Κοβαλέφσκι αντί Πάρντο: Μια ματιά να ρίξει κάποιος στα βιογραφικά των δύο γκολκίπερ μπορεί να διαπιστώσει ότι ο Πολωνός κουβαλάει στις πλάτες του μπόλικη πείρα. Με συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και «ψημένος» σε μεγάλα πρωταθλήματα, προσδίδει κύρος κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του Πεδράθα: «Ο Κοβαλέφσκι ήρθε για να μεγαλώσει τον Ηρακλή, ενώ ο Πάρντο μεγάλωσε μέσα στον Ηρακλή».

Μπούρμπος αντί Ραγκουέλ: Αν και ο ποδοσφαιριστής χρειάζεται ακόμη χρόνο προκειμένου να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα (αυτό τουλάχιστον φάνηκε στο φιλικό με τη Ναϊμέγκεν), εντούτοις ο Πεδράθα δείχνει να τον εμπιστεύεται πολύ περισσότερο απ’ ό,τι εμπιστευόταν τον Ραγκουέλ. Ως δεξί μπακ μπορεί να δώσει βοήθειες και ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος.

Φούφουλας ή Σαρακατσάνος αντί Μαλαγκένιο: Η αποχώρηση του Αργεντινού αποτελεί πλήγμα , καθώς πέρσι βοήθησε και επιθετικά, όμως οι Φούφουλας και Σαρακατσάνος έχουν να αντιπαρατάξουν θέληση και κίνητρο για διάκριση. Εξάλλου ο πρώτος μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει ο Μαλαγκένιο. Για την κάλυψη μια θέσης πάντως στο κέντρο της άμυνας φαβορί είναι ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας.

Μάρτος αντί Τσάβι Μόρο: Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ούτε αγωνιστικά ούτε εξωαγωνιστικά. Ο πρώτος έχει διάθεση να προσφέρει και το δείχνει. Ο δεύτερος ήρθε σε μεγάλη ηλικία, ενώ προκάλεσε και πολλά ερωτηματικά με τη συμπεριφορά του κυρίως εκτός γηπέδων.

Ντιέ αντί Πουρσανίδη: Δύσκολο έργο καλείται να φέρει εις πέρας ο Ιβοριανός. Μέχρι στιγμής πάντως δείχνει καλά στοιχεία και παίζει με πάθος.

Επσταϊν αντί Φονσέκα: Μπορεί ο δεύτερος να διέθετε φαρμακερό σουτ, αλλά ο πρώτος έχει όπλο του την ταχύτητα και συνεργάζεται άψογα με τον Γκαρσία. Οι δυο τους έχουν κάνει πολύ καλό δίδυμο από την αριστερή πλευρά του Ηρακλή.

Κίκο Ρατόν αντί Ντίας: Στο ένα και μοναδικό φιλικό που αγωνίστηκε το «ποντίκι» έδειξε ότι έχει καλή επαφή με τα δίχτυα , σε αντίθεση με τον Ντίας που σπάνια ξεσήκωσε τους οπαδούς με τα επιτεύγματά του.

Αγρίτης αντί Χλωρού: Ο πρώην παίκτης των Κίκερς Οφενμπαχ δείχνει πιο ώριμος από ποτέ στο παιχνίδι του, αν και χρειάζεται να βελτιώσει την τελική του προσπάθεια, σε αντίθεση με τον Χλωρό που το τελευταίο διάστημα δεν έκανε και το καλύτερό του πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: