Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

«Ο καλύτερος»


Παίκτης του Ηρακλή για τα επόμενα δύο χρόνια είναι από χθες και τυπικά ο Φρανθίσκο Χαβιέρ Μάρτος Εσπιγκάρες. Ελάχιστα λεπτά μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο Ισπανός αμυντικός χαφ , βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, όπου υπέγραψε το διετές συμβόλαιο και στη συνέχεια παρακολούθησε την προπόνηση.
«Γνωρίζω κάποιους από τους παίκτες του Ηρακλή, όμως γνωρίζω περισσότερα για το προπονητικό τιμ της ομάδας. Ο κ. Πεδράθα είναι ίσως ο καλύτερος προπονητής που συνεργάστηκα ποτέ και το γεγονός αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να έρθω στην Ελλάδα. Παράλληλα ήθελα να κάνω και μια καινούργια αρχή στην καριέρα μου. Ελπίζω να μείνω στην ομάδα για πολλά χρόνια» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Μάρτος και σχετικά με τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται πρόσθεσε: «Ξεκίνησα την καριέρα μου ως δεξί μπακ, αλλά τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι κυρίως ως αμυντικός χαφ».
«Εξαιρετικός ανασταλτικά»
Με κολακευτικά λόγια για την αξία του Μάρτος μίλησε ο Ανχελ Πεδράθα. «Εχει ομαδικό πνεύμα και καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι παίκτης τακτικής, χρήσιμο «εργαλείο» για κάθε ομάδα και κάθε προπονητή. Εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, καλός οργανωτής με σωστές μεταβιβάσεις, υστερεί μόνο επιθετικά» είπε ο Ισπανός τεχνικός.
Who is who
Ονομα: Φρανθίσκο Χαβιέρ
Επίθετο: Μάρτος Εσπιγκάρες
Ημ. γέννησης: 4/1/1984
Υψος: 1,78 εκ.
Προηγ. ομάδες: Μπαρτσελόνα Β', Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Χιρόνα, Μάλαγα Β'

Δεν υπάρχουν σχόλια: