Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Μπάσκετ πάλι καλά......

Αυτό το απόγευμα δύσκολα θα το ξεχάσουν όσοι έζησαν τον αγώνα του Ιβανωφείου, είτε με τη φυσική τους παρουσία είτε νοερά. Ο Ηρακλής έφτασε πολύ κοντά στη δεύτερη εντός έδρας απώλεια, αφού οι Ίκαροι Σερρών πάλεψαν γενναία και κρατούσαν το προβάδισμα μερικά λεπτά πριν το τέλος. Η ανατροπή ήταν επική και τελικά οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 66-61.
Δεν ήταν όμως μόνο η νίκη αυτή καθαυτή. Απέκτησε προβάδισμα δύο πόντων από το Παγκράτι, που ηττήθηκε στην Πάτρα από την Ολυμπιάδα, αν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ.
Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές και προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι συντηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα ψυχολογίας και το διατήρησαν ως το τέλος της περιόδου. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το 15΄. Ο Ηρακλής συνέχιζε να είναι απελπιστικά άστοχος και να μην μπορεί να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Οι Ίκαροι στηριζόμενοι στους Τότσιο και Συμεωνίδη και με προσεκτικό παιχνίδι σε άμυνα κι επίθεση, «έχτισαν» διαφορά που στο τέλος του ημιχρόνου έφτασε στο +14.
Ο Ηρακλής αν και προσπάθησε να μειώσει, δεν τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, με τους Ικάρους να διατηρούν ένα ικανό προβάδισμα περί των έξι πόντων, που στο φινάλε της περιόδου, έφτασε και το +9. Οι γηπεδούχοι μείωσαν και πάλι στους έξι στις αρχές της τελευταίας περιόδου, αλλά δε φαινόταν να έχουν τα αποθέματα για την ολική ανατροπή. Όταν μάλιστα το σκορ έγινε 50-59 στο 37΄, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Ωστόσο, ένα τρίποντο του Καστλ, ένα καλάθι και φάουλ του Μπούτσι και πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Πέτροβιτς, έφεραν τον Ηρακλή στο 61-59, 30΄΄ πριν το τέλος και 63-59 στα 9΄΄. Αυτό το σερί 13-0 ήταν τελικά ικανό να δώσει τη νίκη, που τελικά ήρθε, έστω και πολύ δύσκολα.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 26-40, 41-50, 66-61.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Κακιούσης): Κέκελης 6 (2), Πέτροβιτς 19 (3), Ακεψιμαΐδης, Καραποστόλου 2, Λάππας 4, Λαμπρόπουλος 8, Καστλ 4 (1), Δέσπος 14, Μπούτσι 9 (1).
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Χατζηκυριακίδης): Πεχλιβάνης 6 (2), Γυμνόπουλος, Τότσιος 17, Παπούδας, Χόχλερ 3 (1), Συμεωνίδης 16, Ασημάκης 3, Παβλίσεβιτς 14, Βοϊβατόπουλος 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: